Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nemzet biztonsága, a hon és
  2007-12-20 22:55:30, csütörtök
 
  A nemzet biztonsága, a hon és országvédelem
2007-12-20 19:57:07


Magyarországon, érdekeink többszöri feladásával, elvtelen pártpolitikai csatározásokban, a szavazatok gyűjtésének kampányában, elvérzett a HONVÉDELEM ügye.
Nemzettudatot pedig nem lehet építeni hamis és hazug ideológiákkal átitatott, az ősi gyökereket és kultúrák fundamentumát nélkülöző történelmi ismeretekkel.
A honvédség legyen a magyar ifjúság egyik nevelőiskolája!


Amennyiben fennmaradt volna az általános hadkötelezettség, amelynek hiánya nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, akkor a mai sorköteles korba lépő ifjúság 33-35 %-a egészségileg alkalmatlan, illetve csak korlátozással alkalmas katonai szolgálat teljesítésére. Nagy többségük a katonai szolgálatot szükséges rossznak, életükből elvesztegetett időnek tekintették.

Az Ország súlyos erkölcsi válságban van, amely szorosan összefügg a gazdasági helyzetünk mélypontjával. Örök törvényszerűség: az ország gazdasági helyzete határozza meg a hadsereg ütőképességét.A hadsereg pedig tükörképe egy társadalomnak!!!
Nemzettudatot pedig nem lehet építeni hamis és hazug ideológiákkal átitatott, az ősi gyökereket és kultúrák fundamentumát nélkülöző történelmi ismeretekkel.
Dilettáns az, aki a pedagógia elméletét és törvényszerűségeit megtagadja azzal, hogy tiltakozik a törvényi megfogalmazás ellen: ,,a honvédség legyen a magyar ifjúság egyik nevelőiskolája."
A felkészítés és kiképzés olyan új ismereteket, történelmi látóképességet, fizikai, lelki állóképességet, általános fegyelmet, törvénytiszteletet, egymásért, a közösségért érzett felelősséget tanít, amelyre sajátos jellege miatt egy polgári intézmény sem képes.
Ezért érthetetlen, hogy a pártok egymásra licitálva minden elméleti alapot nélkülözve, tudományos elemzések nélkül megszüntették a sorkatonai szolgálatot. Magyarázataikban mint már annyiszor érvek hiányában az EU-s és NATO követelményekre és elvárásokra hivatkoznak, amelyek nem is léteznek. A 80 milliós NSZK, gazdasági erejénél fogva megtehette volna, de nemzetbiztonsági okokból nem szüntette meg a sorkatonai szolgálatot. Tudni kell azt is , hogy a ,,professzionista hadsereg" háromszor többe kerül mint a hagyományos haderő. Lengyelország nem a minden áron való megfelelés szellemében, az országa érdekeinek fenntartásával tesz eleget szövetségi kötelezettségének, vagy száll vitába azokkal.

Magyarországon, érdekeink többszöri feladásával, elvtelen pártpolitikai csatározásokban, a szavazatok gyűjtésének kampányában, elvérzett a HONVÉDELEM ügye.

A Magyar Honvédség létszámát az 1993-as ,,Bécsi Haderő-csökkentési Egyezményben" a Magyar Fegyveres Erők létszámát 100000 főben, a harckocsik számát 870 db-ban, a páncélozott csapatszállítókat, 2000 db-ban, a 100milliméter feletti űrméretű tüzérségi lövegeket 1000 db-ban, harci és szállító helikoptereket 100 db-ban, a vadászbombázó és szállító repülőket 145 db-ban határozták meg.

Ezzel szemben a az Országgyűlés 2003-as határozatában rögzített 70000 fős létszám helyett a Magyar Honvédség 2007. évi összlétszáma 24700 fő, amelyből 21000 fő a harcoló állomány, felszámolták a páncélos és tábori tüzér egységeket, a légierőt, amelyből maradt 24 db vadászbombázó repülő a melyeknek alig 50% - hadra fogható.

Nem került szétválasztásra a szövetségi kötelezettséget teljesítők és a honi feladatot ellátók kötelékei. Megszűnt a tartalékos képzés, nincs katonai előképzés.

Európában példátlan, hogy a nemzeti össztermékből nálunk a legkisebb hányad van biztosítva a honvédelmi célokra. Ezét is tervezték a Brit konzervatívok NATO tagságunk felfüggesztésének kezdeményezését.

Az ORSZÁG függetlenségének és területi sérthetetlenségének biztosítéka, a külpolitikai és belpolitikai súlyképzője ereje, a Magyar Honvédség az elégséges védelem szintje alatt van. Egy minősített helyzetben, katasztrófa, vagy tömeges migráció, vagy etnikai konfliktus esetében, több tényező vizsgálatával együtt a katonai elő és tartalékos képzés hiánya, a zömmel elavult haditechnikai eszközök hadrendbe tartása miatt is, a HON VÉDELEME TRAGIKUS ÉS KATASZTRÓFÁLIS HELYZETBEN VAN.

Példának kell felhozni a falklandi, valamint az Öböl-háborúk tapasztalatait ahol összeomlottak, apátiába estek, sírva fakadtak előkészítetlenül mozgósított, vagy minimális kiképzésen átesett argentin és arab katonák.

Clausewitz örök érvényű igazsága: kötelet és nem kitüntetést érdemel az a parancsnok, aki nem készíti fel katonáit a harcra, és arra, hogy hogyan éljenek a harcmezőn.

Végezetül egy korszerű ország védelem megteremtése minden magyar felelősségével együtt kell megteremteni, amelynek feltétele a nemzet gazdaság fejlesztése, amely feleljen meg a kor követelményeinek, és a számunkra előnyös szövetségi rendszer színvonalának.

A NATO nem avatkozik be a tagállamok között fellépő esetleges etnikai konfliktusokba, azt az érintetteknek kell rendezni. Lásd Törökország és Görögország szembenállását.

Sürgető feladatunk tehát a hon- és ország védelem megreformálása

A nemzet biztonságának, az ország függetlensége megőrzésének a hon- és ország védelemre való állandó készenlét fenntartásának legfőbb feltétele: az alaptörvényünkben rögzített követelmények maradéktalan teljesítése.

A honvédelem nemzeti ügy, amelynek megvalósításában az egész társadalomnak - egységes nézetek alapján, de osztatlanul kell cselekedni."

Mert az a nép, amely lemond a szülőföld védelméről, az megteszi az első lépést az öngyilkosság felé.

Magyarország - csakúgy, mint más országok - alaptörvényében kiemelt fontossággal fogalmazza meg a hon és ország védelemre, úgy az egyén, mint a társadalom szülőföld iránti elengedhetetlen kötelezettségeit, annak minden eszközzel és áron való teljesítésére egy lehetséges háború, vagy fegyveres konfliktus, illetve egy katasztrófahelyzet bekövetkezésének esetére.

Az új alkotmány megalkotásában elsődleges kötelezettségeinket történelmünk alapjaira építve, megmaradásunk és jövendőnk sarkköveként kezelve kell megfogalmazni, majd alkalmazni a nemzet és ország védelem biztosítására. Így a hon megtartásának követelményei függvényében kerüljön ki- és átdolgozásra a honvédelmi, a szolgálati törvény, a végrehajtásra vonatkozó rendeletek, utasítások és szabályzatok.

Kiemelten kell kezelni:

Magyarország stratégiai helyzetének tudományos elemzését, abból fakadó politikai és gazdasági döntések kialakítását, végrehajtásuk pénzügyi alapjainak megteremtését, azok gyors folyamatba helyezését.

A nemzetgazdaságban a hadiipari érdekeltség megtartását, annak kiemelt fontosságát, továbbfejlesztésének biztosítását, az ország védelmi szempontból besorolt stratégiai ágazatok állami kézbentartását.

Az ország védelem és a fegyveres védelem összhangjának megteremtését, a mindenoldalú biztosítási rendszerek kiépítését, azok működő készségük és állandó készenlétük fenntartását.

A magyar honvédség, határőrség rendvédelmi szervek nemzeti jellegének végleges megteremtését, nemzeti kultúránk több ezer éves hagyományaira építve.

A magyar honvédség, határőrség szervezeti felépítését, a rövid, közép és hosszú távú fejlesztési tervek következetes végrehajtásával, hogy azok mindenkor feleljenek meg a korszerű hadművészet elméletén alapuló jövő évezred hadászati követelményeinek, valamint igazodjanak a várható szövetségi rendszer vezetési és együttműködési igényeihez, a nemzeti jelleg és az egyenrangúság fenntartásával.

Elengedhetetlen követelmény:

A fegyveres erők alapfelszerelésében, valamint fegyverzetében és technikai ellátottságával, a háborús anyagi készleteinek kialakításában - a politikai és gazdasági érdekeink szem előtt tartásával - zömében a hazai ipar által gyártott termékeknek kell dominálni.

A hivatásos (önkéntes és szerződéses) állomány nemzeti tudatának fejlesztését, önbizalmának megteremtését, a kiszámíthatóság a szociális biztonság, a magas fokú társadalmi elismertség megteremtésével kell megvalósítani.

A tényleges és tartalékos állomány (az általános hadkötelezettség újragondolásáig) képzési idejének meghatározását a várható szervezeti rendszer követelményei függvényében újabb törvényi szabályozás alá kell vetni, és soha nem lehet e fontos kérdést politikai pártok választási kampányfogásává degradálni, és ezáltal védelmi képességünket veszélyeztetni.

Szerzői utóiratnak ajánlom olvasóimnak, hogy a fenti szakvéleményem alapjait minisztériumi főosztályvezetői minősgemben1992-ben írtam meg először, majd 3 évenként megismételtem. Mind ezeket kiegészítve a Magyar Honvédség nemzeti arculatának megteremtésével, identitásának és jogfolytonosságának helyreállításával. Az új társasági egyenruha kialakításában a Tárcaközi Egyenruházati Bizottság titkáraként vettem részt. Az új szolgálati jeleket, díjakat volt szerencsém elfogadásra beterjeszteni, úgy a Honvédelmi Minisztérium vezetésének, mint az OGY Honvédelmi Bizottságának. A magyar katonai dicsőség megteremtésében szervezője és létrehozója valamint vezetője voltam a Honvéd Hagyományőrző Irodának, majd annak jogutódjának és egyben igazgatója a Hadisírgondozó Irodának. Kormánykőzi Hadisírgondozó Bizottság Elnökeként tárgyaltam, majd parafáltam NSZK, Oroszország, Moldávia, Ukrajna kormányaival megkötendő hadisír egyezményeket, és tárgyaltam Szlovákia, Románia, Horvátország, Olaszország és Lengyelország illetékeseivel és 9 kopjafa jelzi ezen országokban a megjelenésünket.

Felállíttattam Moszkvában a Bethlen emlékkövet, a Krasznogorszki, a DONI emlékművet. Hazahozatalát és újratemetését szerveztem gróf Bethlen István, Deseő László tábornok és az ismeretlen doni hős földi maradványainak. Munkám eredményeként közel kétszáz magyar katonai temető áll Oroszországban, megindult a lengyelországi I:VH-s temetők felújítása. Itthon 18 magyar - német katona temető és 170 II.VH-us hősi emlékmű fémjelzi tevékenységemet.

Javaslattevője és kidolgozója voltam az új hadigyakorló öltözetnek és egyéni harci felszerelésnek, csapattisztként még 1985-ben.

Mind ezeket nem a dicsekvés szándékával írtam, hanem azon megjegyzések megelőzésére, hogy" nem a pályán kívülről kell kiabálnom". Tettem a dolgom, esküm szellemében, míg a dilettáns politikusuk kettétörték a pályámat, akik most meakulpáznak, javaslataink elutasítása miatt.

Isten áldása legyen Mindnyájukon, legyenek hű polgárai és rendíthetetlen katonái Magyarországnak.


Erdős László
nyá. honvéd ezredes



erdoslaszlo.extra.hu - udk.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hadkötelezettség, nemzetbiztonsági, főosztályvezetői, magyarázataikban, követelményeinek, bekövetkezésének, függetlenségének, előkészítetlenül, kötelezettségeit, megvalósításában, elengedhetetlen, kezdeményezését, alaptörvényében, törvényszerűség, végrehajtásával, ellátottságával, kiszámíthatóság, magyarországnak, újragondolásáig, kampányfogásává, megteremtésével, professzionista, megjelenésünket, tevékenységemet, csatározásokban, csapattisztként, megteremtésében, kötelezettséget, követelményekre, szétválasztásra, felszerelésnek, magyarországon, kialakításában, javaslattevője, fenntartásával, fegyverzetében, nemzet biztonsága, szavazatok gyűjtésének, honvédség legyen, magyar ifjúság, általános hadkötelezettség, katonai szolgálatot, gazdasági helyzetünk, ország gazdasági, hadsereg ütőképességét, hadsereg pedig, pedagógia elméletét, törvényi megfogalmazás, közösségért érzett, polgári intézmény, pártok egymásra, sorkatonai szolgálatot, Magyar Honvédség, Bécsi Haderő-csökkentési Egyezményben”, Magyar Fegyveres Erők, VÉDELEME TRAGIKUS ÉS KATASZTRÓFÁLIS HELYZETBEN VAN, Lásd Törökország, Tárcaközi Egyenruházati Bizottság, Honvédelmi Minisztérium, Honvédelmi Bizottságának, Honvéd Hagyományőrző Irodának, Hadisírgondozó Irodának, Kormánykőzi Hadisírgondozó Bizottság Elnökeként, Felállíttattam Moszkvában, Bethlen István, Deseő László, Erdős László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó cicák  Png csokor  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  A másik dolog,  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Még csak most kezdődik a nap  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png ház  Az engedelmesség miért nem vál...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tavaszi kép  Egy lelki imádság  Popper Péter szavai  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Lóhere  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nemzet biztonsága, szavazatok gyűjtésének, honvédség legyen, magyar ifjúság, általános hadkötelezettség, katonai szolgálatot, gazdasági helyzetünk, ország gazdasági, hadsereg ütőképességét, hadsereg pedig, pedagógia elméletét, törvényi megfogalmazás, közösségért érzett, polgári intézmény, pártok egymásra, sorkatonai szolgálatot, hagyományos haderő, minden áron, országa érdekeinek, 1993-as &#8222, harckocsik számát, páncélozott csapatszállítókat, 100milliméter feletti, harcoló állomány, melyeknek alig, szövetségi kötelezettséget, honi feladatot, tartalékos képzés, nemzeti össztermékből, legkisebb hányad, honvédelmi célokra, elégséges védelem, minősített helyzetben, zömmel elavult, korszerű ország, nemzet gazdaság, számunkra előnyös, tagállamok között, érintetteknek kell, nemzet biztonságának, ország függetlensége, alaptörvényünkben rögzített, honvédelem nemzeti, egész társadalomnak, szülőföld védelméről, első lépést, öngyilkosság felé, társadalom szülőföld, lehetséges háború, szolgálati törvény, végrehajtásra vonatkozó, hadiipari érdekeltség, ország védelmi, ország védelem, fegyveres védelem, mindenoldalú biztosítási, magyar honvédség, korszerű hadművészet, várható szövetségi, nemzeti jelleg, egyenrangúság fenntartásával, fegyveres erők, háborús anyagi, hazai ipar, szociális biztonság, magas fokú, várható szervezeti, fenti szakvéleményem, magyar katonai, ismeretlen doni, dicsekvés szándékával, pályán kívülről, dilettáns politikusuk, hadkötelezettség, nemzetbiztonsági, főosztályvezetői, magyarázataikban, követelményeinek, bekövetkezésének, függetlenségének, előkészítetlenül, kötelezettségeit, megvalósításában, elengedhetetlen, kezdeményezését, alaptörvényében, törvényszerűség, végrehajtásával, ellátottságával, kiszámíthatóság, magyarországnak, újragondolásáig, kampányfogásává, megteremtésével, professzionista, megjelenésünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.